MY UNIVERSE

MY UNIVERSE

MY UNIVERSE

Bloggen MY UNIVERSE er mit daglige fristed, hvor der skrives om alt mellem himmel og jord.

Mad, bolig, mens grooming og meget andet, vil være dét der bliver de primære omdrejningspunkter.

Spring på, lad dig inspirere af tekst og billeder - og bland dig gerne!

Kanelbrød

MadPosted by Peter Wegersleff Wed, January 04, 2017 16:36:16

Dej:
25 g gær, 2 dl mælk, 75 g smør, 50 g sukker, et nip salt, 2 æg, kornene fra ½ stang vanille, ca. 500 g mel

Fyld:
125 gram blødt smør, 125 g brun farin, 3 spsk kanel

Glasur:
100 gram flormelis, 2-3 spsk kogende vand.

Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt æg, sukker, salt og vanille. Derefter melet - ikke alt på en gang. Ælt dejen godt igennem til den akkurat slipper bord og hænder. Stil den til hævning i et par timer.

Slå den derefter ned, rul den ud ca 30x50 cm, rør fyldet sammen og fordel det på dejpladen. Rul den tæt sammen og læg denne roulade i en stor sandkageform. Lad den efterhæve 30-45 minutter, sæt den i en 200 grader varm ovn og klip derefter rouladen dybt med en saks så der kommer masser af åbninger i den. Bag den i ca. 45 minutter.

Når den er bagt og næsten helt kold, røres flormelis sammen med vand og hældes i zig-zag mønster, sådan lidt sjusket over kagen. Drys evt. med hasselnøddeflager.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Charlotte Sat, January 07, 2017 16:19:03

Smørret mangler i to-do teksten, når dejen blandes allerførst :-) Glæder mig til at smage lige om lidt.