MY UNIVERSE

MY UNIVERSE

MY UNIVERSE

Bloggen MY UNIVERSE er mit daglige fristed, hvor der skrives om alt mellem himmel og jord.

Mad, bolig, mens grooming og meget andet, vil være dét der bliver de primære omdrejningspunkter.

Spring på, lad dig inspirere af tekst og billeder - og bland dig gerne!

Historien om en sauceterrin

BorddækningPosted by Peter Wegersleff Wed, February 24, 2016 11:47:44
Vi har en lidenskab, en passion: Vi elsker Musselmalet porcelæn og er ivrige samlere. Det er dog ikke hvad som helst vi samler på.

Det vi samler på, er fra Royal Copenhagens glansperiode 1894-1922. Dengang da det at male Mussel, var et kunsthåndværk der tog den tid det skulle. Det er fra en svunden tid uden akkord og masseproduktion. Fra en stolt tid.

Vi nyder vores mange forskellige dele. Elsker at gå ned i deltaljerne, og ikke mindst nyde bemaling, penselføring og udførelsen af de forskellige streger og mønstre. Se lidenskaben og kærligheden til kunsten udspringe af penselstrøgene.

At dække bord med de gamle dele er en sand fornøjelse. Og vi gør det dagligt. Har det meste af stellet stående i køkkenet, så vi får det brugt. Hver dag. Terrinen på billedet er en sauceterrin fra yndlingsperioden. Vi fandt den i en af de små hyggelige butikker i København. Havde for år tilbage set en mage til, men ville ikke betale den hysteriske pris (kr. 13.000,00)
Men så var det, at vi en dag dryssede forbi en butik. Kiggede ind ad vinduerne, - og dér stod den. Sammen med mange andre smukke ting, stod den bare der og så forladt ud. Jeg var draget af den omgående, og måtte naturligvis ind for at kigge på den. Damen i butikken tog den frem og rakte den til mig med ordene "den er gammel og så er den skæv". Og ja, mon ikke at den var både det ene og det andet. Jeg blev omgående forelsket i den.
Terrinen står med en fast underdel, et fad. Under brændingen i sin tid, var den så sunket sammen i den ene side. Sådan noget synes jeg er vildt charmerende. Og tanken om at den har stået i et hjem i måske over 100 år, været brugt og holdt af, gjorde mig blød. Jeg var fast besluttet på, at den skulle med hjem. Og det lykkedes. Og vi fik den ualmindeligt billigt fordi den var skæv ...

Vi bruger den ikke så ofte. Vi har andre modeller som oftere kommer på bordet. Faktisk bruger vi den kun, når der serveres hjemmelavet Sauce Bearnaise. Det er måske lidt krukket. Men hurra for det.
På billedet herunder ses, hvor skæv - og ganske vidunderlig den er!


  • Comments(0)//blog.wegersleff.dk/#post15