MY UNIVERSE

MY UNIVERSE

MY UNIVERSE

Bloggen MY UNIVERSE er mit daglige fristed, hvor der skrives om alt mellem himmel og jord.

Mad, bolig, mens grooming og meget andet, vil være dét der bliver de primære omdrejningspunkter.

Spring på, lad dig inspirere af tekst og billeder - og bland dig gerne!

Guerlain VETIVER

Mens CornerPosted by Peter Wegersleff Tue, February 16, 2016 11:31:46


VETIVER. Jean-Paul Guerlains ikoniske herreduft fra 1959. Hans svendestykke.

Og hvilket svendestykke!

VETIVER er i al sin storslåede enkelhed en fantastisk luksuriøs duft. Skabt til manden der har så meget stil og klasse at han, uagtet fritidssysler, evner at bære en stor og prægtig duft på den mest afslappede måde.

For os der kender lidt til Guerlainfamilien og deres parfumedynasti, så ”lugter” Jean-Paul Guerlains VETIVER langt væk af Jacques Guerlain.

Den unge Jean-Paul stod i lære hos sin bedstefar, Jacques. Og det er jo absolut ikke utænkeligt, at selvom VETIVER bærer Jean-Pauls signatur, så er det Jacques der har skabt duften. Der er så meget Jacques Guerlian i den oprindelige VETIVER, at det kun kan være ham der har skabt den. Ingen andre en han ville have kunne orkestreret de mange forskellige duftnoter på en sådan måde, - og sluppet så fremragende fra det!

Desværre eksisterer den oprindelige version af VETIVER ikke længere. Det vil sige, jeg har i mine mørke gemmer et par eksemplarer. Men i handelen er den naturligvis lavet om. Moderniseret for at tilpasse sig tiden.

Jeg forstår ikke hvorfor de ikke bare kan holde sig i skindet, og holde snitterne fra de store klassikere. Lave nye tidsvarende dufte, og så lade klassikerne hvile i sig selv. Lade dem være det unikke tidsbillede de er skabt som. På linje med al anden kunst, er de jo netop et fremragende vidnesbyrd om deres tid, og bør respekteres som sådan. Man retter jo heller ikke på en Rembrandt, vel?

Det er ikke nyt at VETIVER er moderniseret. Det skete for mange år siden.

Den er nu lysere og friskere i sit duftsprog, og dens ellers så varme og fortættede ”krop” er gjort lettere og mere nutidig.

Uden at VETIVER på nogen måde er en umiddelbar duft, appellerer den til mange. Frisk og uhøjtidelig på en ophøjet måde, har den et varmt, blødt og let pudret efterspil.

Den er en ægte fritidsduft. Egner sig bestemt ikke til nattelivet og de store selskaber.

Og åbenbart heller ikke til det danske marked, hvor den desværre ikke forhandles. Vi må til udlandet, eller på nettet for at hente den hjem til hylden.  • Comments(2)//blog.wegersleff.dk/#post12